Docenten

Drs. Crip Theeuwes
Docent producing / soundengineer / muziektheorie, algemeen directeur Volver Studio

Docent-CTheeuwesWerkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een heldere idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Laura Jansen, Judith Jobse, Bertolf, Dewi, om slechts enkelen te noemen. Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is dan ook zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap.Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder The Volver Sessions en zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy; een twee-jarige opleiding tot producer/geluidstechnicus.

Line-545px
Jasper Zuidervaart
Docent producing / soundengineer / muziektheorie

Docent-JasperZuidervaartZuidervaart studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en had priveles bij Theeuwes. Houd zich bezig met velen stijlen. Werkte o.a. voor Chef’s Special, Winne, Tessa Douwstra en Moon Pilot. Zuidervaart heeft een eigen studio ruimte in Rotterdam, waar hij woont en werkt. Hij is naast Theeuwes een van de hoofdvakdocenten.

Line-545px
Basil Kühne
Docent songwriting / reclamemuziek

Docent-Basil-KuhneBasil Kühne werkt als songwriter componist in zijn eigen Studio Basil. Hij schreef o.a. muziek voor Nederland 1 en 2, Iglo, Amstel Bier, Hans Anders, Intertoys e.v.a. Zijn specialistische kennis over het maken voor producties voor reclamedoeleinden is van grote waarde voor de opleiding. Bovendien schreef Basil ook muziek voor Alain Clark en speelde hij een aantal seizoenen in zijn band als gitarist.

 

 

Line-545px
Rick Snel
Docent Dance / synthese

Docent-Rick-SnelRick Snel is een producer die zich al jaren wijdt aan onder andere het produceren van progressive / trance muziek. Hij krijgt naamsbekendheid als hij in 2006 2e wordt voor een contest voor het Amsterdam Dance Event en in 2007 1e voor beste houseproducer voor het magazine Interface.

Na vele internationale aanbiedingen tekent Rick exclusief bij het label Fektive. Releases worden goed ontvangen en zijn muziek wordt gedraaid door oa. Bart Claessen, Ernesto & Bastian, Mark Norman, en Christopher Lawrence. Ook levert hij remixen voor oa. Filo & Peri en Mr. Pit.

In 2009 wordt Rick gevraagd een release te doen voor het fameuze Duitse label Afterglow Records. Judith Jobse verzorgt de vocals en het wordt Rick’s succesvolste release tot nu toe: de track wordt opgepikt door het label van Armin van Buuren; Armada Music.

Naast zijn houseprojecten heeft Rick zich de afgelopen 2 jaar gericht op het schrijven van songmateriaal samen met zangeres Judith Jobse. Momenteel produceert hij in Volver Studio haar komende cd. Release 2011. De productie is een combinatie van elektronica en akoestische instrumenten.

Rick werkt met het programma Ableton Live en zal zijn werkwijze tonen in combinatie met analoge synthese.