Werkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een heldere idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Laura Jansen, Judith Jobse, Bertolf, Dewi, om slechts enkelen te noemen. Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is dan ook zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap. Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder The Volver Sessions en zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy.
Zuidervaart studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en had privéles bij Theeuwes. Houd zich bezig met velen stijlen. Werkte o.a. voor Chef’s Special, Winne, Tessa Douwstra en Moon Pilot. Zuidervaart heeft een eigen studioruimte in Rotterdam, waar hij woont en werkt. Hij is naast Theeuwes een van de hoofdvakdocenten.
Basil begon zijn muzikale carrière al jong als componist/gitarist in de jazz funk band “Moiré” samen met zijn broer Remko. Via hem leerde hij Crip Theeuwes kennen met wie hij door diverse muzikale projecten naam begon te maken als songwriter en producer. Met de Belgische band “Linus” had Basil in 2004 zijn eerste release op een major label; Sony Music. Hij schreef tracks met Ivan Peroti (Sven Hammond), Tjeerd Oosterhuis, Jennie Lena, Fresku, Shary-An Nivillac, D-Felic, Woordlooiers en vele anderen. Ook had hij grootse successen met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde van 2007 t/m 2011.
Na het afronden van zijn studie live-enginering verschuift zijn interesse naar het werken in de studio. Francis volgt met succes de 2-jarige theoretische basisopleiding van Volver Sound Academy en profileert zich vrijwel direct als toegewijd docenten-assistent. Naast dit werk is Francis hoofddocent van de praktijkgroepen van de studenten van het eerste jaar van Volver Sound Academy, waar hij met enthousiasme de eerste stappen van onze studenten artistiek en technisch begeleidt. 

Zijn kennis van Cubase en aanverwanten software blijkt van grote waarde voor de opleiding. Vanaf oktober 2018 gaat hij de praktijkgroep 'Cubase; basics & beyond' verzorgen. Francis heeft een onschatbare repertoirekennis en kan bijzonder goed binnen de parameters van een genre produceren. 
Na jaren van platen maken en touren in binnen- en buitenland als songwriter, bassist en zanger, kiest Stijn ervoor om zijn passie voor muziekproductie te volgen.

De kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie aan de Rockacademie blijkt hem verder te helpen in het realiseren van zijn droom om als professional te werken in de muziekwereld. Naast deze studie heeft Stijn ook Communicatie en Concepting gestudeerd. Iets dat hem zakelijk gezien ook zeker heeft geholpen. Uiteindelijk komt al deze muzikale energie samen in zijn beslissing om de twee-jarige producer/sound-engineer opleiding van Volver Sound Academy te gaan doen waar hij al snel tot de hoopvolle nieuwkomers behoort. In deze periode richt hij samen met zijn broer Mark, Haas Recording Studio op waarmee hun droom om een eigen studio te hebben realiteit wordt.
Onze studenten kunnen altijd contact opnemen met onze studenten coach Annemarije. Zij is er als het om wat voor reden dan ook even niet zo lekker loopt met het volgen van het programma. Zij is er voor vragen en een luisterend oor. In haar loopbaan als coach en veranderkundige is zij gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en leeprocessen in mensen. De communicatie met jezelf en de ander staat daarin centraal.
Check onze graduates!
Op deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Meer weten