Docenten

Drs. Crip Theeuwes
Docent producing / soundengineer / muziektheorie, algemeen directeur Volver Studio & Volver Sound Academy

Docent-CTheeuwesWerkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een heldere idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Laura Jansen, Judith Jobse, Bertolf, Dewi, om slechts enkelen te noemen. Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is dan ook zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap.Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder The Volver Sessions en zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy; een twee-jarige opleiding tot producer/geluidstechnicus.

Line-545px
Jasper Zuidervaart
Docent producing / soundengineer / muziektheorie

Docent-JasperZuidervaartZuidervaart studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en had priveles bij Theeuwes. Houd zich bezig met velen stijlen. Werkte o.a. voor Chef’s Special, Winne, Tessa Douwstra en Moon Pilot. Zuidervaart heeft een eigen studio ruimte in Rotterdam, waar hij woont en werkt. Hij is naast Theeuwes een van de hoofdvakdocenten.

Line-545px
Basil Kühne
Docent songwriting / media music

Basil begon zijn muzikale carrière al jong als componist/gitarist in de jazz funk band “Moiré” samen met zijn broer Remko. Via hem leerde hij Crip Theeuwes kennen met wie hij door diverse muzikale projecten naam begon te maken als songwriter en producer. Met de Belgische band “Linus” had Basil in 2004 zijn eerste release op een major label; Sony Music. Hij schreef tracks met Ivan Peroti (Sven Hammond), Tjeerd Oosterhuis, Jennie Lena, Fresku, Shary-An Nivillac, D-Felic, Woordlooiers en vele anderen. Ook had hij grootse successen met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde van 2007 t/m 2011.

Hij bouwde een nieuwe studio in Almere waar hij na de EP “The Lighthouse” met zangeres DIEDE werkt aan een nieuwe playlist die in 2018 uit gaat komen.
Hiernaast is Basil ook een veelgevraagd media componist. Hij produceerde uiteenlopende muziek voor commercials van o.a. Bax-Shop, Iglo, Perry Sport, Levi’s, Hans Anders, Intertoys en Jumbo. Bovendien is hij al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de audio branding van NPO 1.

Of het nu gaat om een song, audio logo of commercial, Basil werkt altijd onbevangen en met passie aan muziek. Het ontstaan van een muzikaal idee vindt hij het mooiste wat er is. Hij zegt: “Om een goede song te schrijven, moet je er veel schrijven.” en “Creativiteit laat zich aanwakkeren.”. In een productieve flow ontstaan volgens hem de mooiste dingen.

Line-545px
Rick Snel
Docent Electronic Dance Music & production

Rick Snel is een veelzijdig muzikant/Dance producer. Zijn specialisaties zijn Trance en Techno muziek. Zijn eigen composities zijn wereldwijd uitgebracht via diverse platenlabels. Tegenwoordig werkt Rick onder de artiestennaam Hidden Nature. Sommige tracks zijn ondertussen opgepikt door wereldsterren als Armin van Buuren en John 00 Fleming. Naast deze carrière werkt Rick ook regelmatig aan meer Pop en Rock georiënteerde producties. Zo werkte hij o.a. samen met Judith Jobse, Martine Bond, Alan Branch en Leendert Haaksma. Bovendien is hij werkzaam als live-dj en themafeest organisator en speelt hij drums.

Rick werkt sinds 2004 met het programma Ableton Live waarmee hij het creëren van sound en sfeer tot de sterkste pijlers van zijn werk maakt. Daarnaast is hij een prima coach en muzikaal begeleider. Hij doceert al jaren upcoming producers in het ontwikkelen van hun vaardigheden en eigen stijl. Vanaf oktober 2018 is Rick actief als praktijkdocent bij Volver Sound Academy.

Line-545px

Francis van Dijke
Docent Cubase / docent assistent & studio manager

Na het afronden van zijn studie live-enginering verschuift zijn interesse naar het werken in de studio. Francis volgt met succes de 2-jarige opleiding producer/sound-engineer aan Volver Sound Academy en profileert zich vrijwel direct als toegewijd docenten-assistent. Naast dit werk is Francis hoofddocent van de praktijkgroepen van de studenten van het eerste jaar van Volver Sound Academy. Waar hij met enthousiasme de eerste stappen van onze studenten artistiek en technisch begeleidt. Zijn kennis van Cubase en aanverwanten software blijkt van grote waarde voor de opleiding. Vanaf oktober 2018 gaat hij de praktijkgroep Cubase; basics & beyond verzorgen. Francis heeft een onschatbare repertoire kennis en kan bijzonder goed binnen de parameters van een genre produceren. Hij speelt drums en heeft als specialisatie het artistiek begeleiden van rock producties. Met name zijn benadering in de opname van elektrische rockgitaar is uitzonderlijk goed.