Events

18 mei 2018 – Bezoek aan Record Industry in Haarlem

Vinyl overleden? Helemaal niet! Volver Sound Academy organiseert regelmatig coole lezingen en funky bezoekjes. Deze keer gingen we met de opleiding naar de grootste platenperserij van Europa in Haarlem. Er worden daar 12 miljoen platen per jaar geperst! Een mega bedrijf met meer dan 100 man personeel! Hoezo overleden?

Op de foto zie je het magische proces van de eerste groef. De muziek die afgespeeld wordt brengt de diamanten kop die aan de schrijfarm is gemonteerd in beweging en graveert de muziek als het ware op de plaat. Daarna volgt nog een hele reeks aan handelingen maar dit is het begin! Super interessant en zeker actueel!

 

 

 

 

 

15 mei 2018 – Tube Night; Testavond Buizenmicrofoons

Regelmatig organiseren wij voor de studenten van Volver Sound Academy productpresentatieavonden. Dit keer hebben we uitvoerig geluisterd naar verschillende buizenmicrofoons. Zowel op vocals als op gitaar en viool hebben wij zo’n 7 modellen met elkaar vergeleken. De conclusie was dat alle microfoons zo hun eigen kwaliteit hebben. Er kwam dus helaas niet echt een duidelijke ‘winnaar’ uit de test. Sommige modellen, die ook wat duurder zijn, bleken wel over de hele linie goed tot zeer goed te presteren maar of de serieuze meerprijs ook gelijk is aan de hogere kwaliteit is een vraag die iedereen zichzelf maar moet stellen. We hebben geluisterd naar de Townsend modeling microfoon, een aantal modellen van het Nederlandse Gonzo Audio en de overtuigende maar dure Brauner VMX. Daarnaast waren er nog twee Neumann U47 klonen ‘op bezoek’. De Flea 47 en de betaalbare remake van Warm Audio. Mocht je de test willen beluisteren, stuur ons een mailtje en dan zorgen wij er voor dat de files jouw kant op komen. Tube Night werd georganiseerd in samenwerking met Ben Littlewood, Reinier Vreugde en Gonzo Audio.

15 maart 2018 – Klas vleugelopname in Audio Workx

Regelmatig doen we met de studenten bijzondere excursie. Deze keer gingen we met een groep van zo’n 25 studenten naar de fantastische AudioWorkx studio in Hoge Loon. De tweede jaars studenten mochten hier werken aan de opname van een vleugel. Super gave excursie vooral ook door de indrukwekkende SSL Duality console bij Audio Workx.

18 december 2017 – Volver Sound Academy bouwt door aan NIEUWE STUDIO

Terwijl sommige zich al opmaken voor een al dan niet vrolijke kerst wordt er in het geheim vreselijk hard doorgewerkt aan de bouw van een gloednieuwe studio op een nieuwe locatie in Tilburg. Wij zijn nu zo’n maand of 8 onderweg in een monsterlijk omvangrijke verbouwing. Het pand dat 450m2 bevat is niet alleen levensgroot, het is ook nog eens extreem hoog (7 meter). We bouwen aan verschillende studio’s waar onze studenten en klanten in alle rust kunnen werken. Een apart podium voor live-muziek, verschillende slaapgelegenheden en een apart klaslokaal voor onze lessen. Naar verwachting dit voorjaar in bedrijf! Het wordt echt iets heel bijzonders! Het bord bij de deur hangt al!

 

Augustus 2017- Volver Sound Academy organiseert Summerschool 2017

De beste ideeën ontstaan meestal op de achterkant van een bierviltje. In goed gezelschap, of alleen in verstilling. Dat de drank aan de andere kant van dat viltje je helpt om een goed plan te maken bleek maar weer toen het idee van de Summerschool geboren werd in het najaar van 2016. Hoe zou het zijn om een groep producers te laten ervaren hoe het is om voor langere tijd intensief aan een albumproductie te werken? Hoe kunnen we nou die energie van samenhorigheid en muzikale creativiteit beter vatten dan er echt op uit te gaan. Weg van de beschaving, weg van alles dat moet. Alleen muziek en nog eens muziek. Volver Sound Academy  Summerschool was geboren. In augustus van 2017 was het zo ver. Met een groep van 8 producers vertrokken wij naar Waimes in de Ardennen om daar 14 dagen te werken in de studio. Het muzikale resultaat van de band Faico was geweldig. De leerervaring voor de studenten onuitwisbaar. En we hebben ook nog eens ontzettend veel lol gehad! In 2018 gaan we weer natuurlijk met een nieuwe groep en een nieuwe band! Super! Foto: productieteam Volver Sound Academy Summerschool 2017

4 & 5 maart – Volver Sound Academy op Dance & Music Fair 2017

Volver Sound Academy was dit jaar voor het eerst op de Dancefair/Musicfair in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij stonden daar met onze indrukwekkende stand en hebben ondanks de herrie om ons heen toch heel veel leuke nieuwe mensen mogen ontmoeten.

Wil jij ook samen met ons onderzoeken of Volver Sound Academy geschikt is voor jouw? Je kunt ons ook ontmoeten tijdens de OPEN DAGEN in onze studio. Proef de sfeer van onze klasse A opnamestudio, spreek de docenten en schrijf je in. Kom gerust langs, geen inschrijving nodig.

Soundcheck met een Fairchild 670 compressor kloon

Vaker dan soms komen er leveranciers van audio-apparatuur naar Volver Studio om hun producten te laten horen. En als het erg mooi is, kopen we wel eens wat. Jules van Joystick Audio is in die, maar zeker ook andere, zin een graag geziene bezoeker. Speciaal voor de studenten van Volver Sound Academy nam hij deze keer de legendarische Analogue Tube AT-101 mee.

Wat is dat dan? De AT -101 is een compressor die in elk detail een directe kopie is van de legendarische Fairchild 670 stereo compressor. Door de jaren heen is er aardig wat apparatuur ontworpen dat de status ‘classic’ mag dragen. Van alle ‘classics’ is de Fairchild misschien wel de koning. Het beluisteren van deze compressor, die een slordige 30 kilo weegt, wordt door velen gezien als een religieuze ervaring. Niet voor niets. Het is indrukwekkend.

Het oorspronkelijk ontwerp stamt uit begin jaren vijftig. Sherman Fairchild ging het door een zekere Rein Narma ontworpen model commercieel exploiteren. Dit met groot succes. Klankmatig was er toen al niets gewilder dan de Fairchild. Het vinden van een originele Fairchild zal tegenwoordig niet eenvoudig zijn. Er zijn er niet heel veel gemaakt en die nog in omloop zijn, zijn onbetaalbaar geworden. Denk aan 40 duizend dollar of meer.

De ontwerper Simon Saywood van Analogue Tube is het geluk om eindelijk een compromisloze kopie te bouwen van het origineel. Althans dat nemen we aan. Voor een slordige 16 duizend euro kun je eigenaar worden van deze waanzinnige compressor. Niet goedkoop dus!

En hoe klinkt tie? In eerste instantie minder mind-blowing dan verwacht maar na een uurtje luisteren kom je er achter hoe goed het werkelijk klinkt. We hebben deze unit vergeleken met een aantal andere compressors die we hebben in de studio en er was weinig wat ook maar in de buurt kwam van de Fairchild.


Jules nam trouwens ook nog de waanzinnige Thermionic Culture ‘The Swift’ mee. Een super goede stereo equalizer is dat. Ook al zo indrukwekkend. Iets met een bank en een lening?

 

 

 

www.analoguetube.com

www.thermionicculture.com

www.joystickaudio.be

www.volversoundacademy.nl

Zoek jij ook een opleiding die je in het hart van de recording industrie plaatst? In oktober starten er weer nieuwe groepen. Je bent van harte welkom. De eerst volgende OPEN DAG is op 15 februari. Meer info via de site: www.volversoundacademy.nl

DANCE FAIR: kom met ons praten op de Dance Fair op 4/5 maart. Wij staan in booth 17. Tot dan!

19 januari 2017 – Wisseloord Studio’s

De studenten van Volver Sound Academy wilde graag eens een kijkje nemen in de grootste opnamefasciliteit van NL: Wisseloord Studio’s. Zo zijn we dus met een flinke groep gisteren een kijkje gaan nemen in dit indrukwekkende opnameparadijs. De rijke historie en de ongekende techniek van deze studio bleek voor veel studenten een geweldige inspiratie te zijn.

Zoek jij ook een opleiding die je in het hart van de Nederlandse recording industrie plaatst? Bij Volver Sound Academy leer je alles over het werk van een muziekproducer/sound-engineer en kom je dus op de plaatsen waar je wilt zijn!

Wil jij mee doen dit jaar? Dat kan. De inschrijfperiode is begonnen.

Meer info: www.volversoundacademy.nl

OPEN DAG: 15 februari, Volver Studio Tilburg