Events

4 & 5 maart – Volver Sound Academy op Dance & Music Fair 2017

Volver Sound Academy was dit jaar voor het eerst op de Dancefair/Musicfair in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij stonden daar met onze indrukwekkende stand en hebben ondanks de herrie om ons heen toch heel veel leuke nieuwe mensen mogen ontmoeten.

Wil jij ook samen met ons onderzoeken of Volver Sound Academy geschikt is voor jouw? Je kunt ons ook ontmoeten tijdens de OPEN DAGEN in onze studio. Proef de sfeer van onze klasse A opnamestudio, spreek de docenten en schrijf je in. Kom gerust langs, geen inschrijving nodig.

Soundcheck met een Fairchild 670 compressor kloon

Vaker dan soms komen er leveranciers van audio-apparatuur naar Volver Studio om hun producten te laten horen. En als het erg mooi is, kopen we wel eens wat. Jules van Joystick Audio is in die, maar zeker ook andere, zin een graag geziene bezoeker. Speciaal voor de studenten van Volver Sound Academy nam hij deze keer de legendarische Analogue Tube AT-101 mee.

Wat is dat dan? De AT -101 is een compressor die in elk detail een directe kopie is van de legendarische Fairchild 670 stereo compressor. Door de jaren heen is er aardig wat apparatuur ontworpen dat de status ‘classic’ mag dragen. Van alle ‘classics’ is de Fairchild misschien wel de koning. Het beluisteren van deze compressor, die een slordige 30 kilo weegt, wordt door velen gezien als een religieuze ervaring. Niet voor niets. Het is indrukwekkend.

Het oorspronkelijk ontwerp stamt uit begin jaren vijftig. Sherman Fairchild ging het door een zekere Rein Narma ontworpen model commercieel exploiteren. Dit met groot succes. Klankmatig was er toen al niets gewilder dan de Fairchild. Het vinden van een originele Fairchild zal tegenwoordig niet eenvoudig zijn. Er zijn er niet heel veel gemaakt en die nog in omloop zijn, zijn onbetaalbaar geworden. Denk aan 40 duizend dollar of meer.

De ontwerper Simon Saywood van Analogue Tube is het geluk om eindelijk een compromisloze kopie te bouwen van het origineel. Althans dat nemen we aan. Voor een slordige 16 duizend euro kun je eigenaar worden van deze waanzinnige compressor. Niet goedkoop dus!

En hoe klinkt tie? In eerste instantie minder mind-blowing dan verwacht maar na een uurtje luisteren kom je er achter hoe goed het werkelijk klinkt. We hebben deze unit vergeleken met een aantal andere compressors die we hebben in de studio en er was weinig wat ook maar in de buurt kwam van de Fairchild.


Jules nam trouwens ook nog de waanzinnige Thermionic Culture ‘The Swift’ mee. Een super goede stereo equalizer is dat. Ook al zo indrukwekkend. Iets met een bank en een lening?

 

 

 

www.analoguetube.com

www.thermionicculture.com

www.joystickaudio.be

www.volversoundacademy.nl

Zoek jij ook een opleiding die je in het hart van de recording industrie plaatst? In oktober starten er weer nieuwe groepen. Je bent van harte welkom. De eerst volgende OPEN DAG is op 15 februari. Meer info via de site: www.volversoundacademy.nl

DANCE FAIR: kom met ons praten op de Dance Fair op 4/5 maart. Wij staan in booth 17. Tot dan!

19 januari 2017 – Wisseloord Studio’s

De studenten van Volver Sound Academy wilde graag eens een kijkje nemen in de grootste opnamefasciliteit van NL: Wisseloord Studio’s. Zo zijn we dus met een flinke groep gisteren een kijkje gaan nemen in dit indrukwekkende opnameparadijs. De rijke historie en de ongekende techniek van deze studio bleek voor veel studenten een geweldige inspiratie te zijn.

Zoek jij ook een opleiding die je in het hart van de Nederlandse recording industrie plaatst? Bij Volver Sound Academy leer je alles over het werk van een muziekproducer/sound-engineer en kom je dus op de plaatsen waar je wilt zijn!

Wil jij mee doen dit jaar? Dat kan. De inschrijfperiode is begonnen.

Meer info: www.volversoundacademy.nl

OPEN DAG: 15 februari, Volver Studio Tilburg