Welkom bij Volver Sound Academy

Welkom bij
Volver Sound Academy

Volver Sound Academy is een van de grootste privé opleidingen op het gebied van muziekproductie in Nederland. Naast onze praktijkgerichte 2-jarige theoretische opleiding tot producer / sound-engineer verzorgen wij ook een wisselend aanbod van ondersteunende muziekeducatie trajecten zoals onze praktijkmodule 'Cubase 10; basics & beyond'. Bovendien zijn er verschillende praktijkgroepen zoals de bijzonder educatieve 'Summerschool' en onze reguliere praktijkgroepen waar je als student aan deel kunt nemen. In deze praktijkgroepen werken studenten intensief samen met bands en artiesten aan het realiseren van een opname.

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang, aarzel niet en kom een kijkje nemen tijdens een van onze open dagen. Kijk even onder 'open dagen' en laat ons even weten dat je komt door het formulier in te vullen! Als je een individueel gesprek wilt met een van onze docenten, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur ons even een mailtje dan zoeken we naar een geschikt moment. 

Mededelingen 12 juli 2022

  • Het zijn dure tijden en om dat een beetje op te vangen bieden wij voor komend seizoen weer de mogelijkheid voor studenten om het lesgeld van 1 studiejaar in 1,5 jaar te betalen. Je kunt al meedoen met de twee-jarige opleiding voor nog geen Euro 125,- per maand! 
  • Wij hebben een EXTRA OPEN AVOND gepland op vrijdagavond 26 augustus, 19.30 uur. Kijk onder: OPEN DAGEN en meld je aan!
  • Recentelijk hebben wij het NRTO keurmerk gekregen. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. www.nrto.nl
  • Het is vanaf heden mogelijk om het STAP-budget ons te studeren.
Kijk onder "Lesprogramma" in de navigatie voor het complete aanbod.
Opgericht in 2011 bleek Volver Sound Academy vrijwel direct aan te sluiten op de vraag naar een toegepaste, praktijkgerichte opleiding op het gebied van muziekproductie. Sinds onze start zijn wij als instituut dan ook nog steeds volop aan het groeien. Op dit moment zijn er ongeveer 50 studenten van allerlei leeftijden en muzikale achtergronden actief binnen onze opleiding. Daar zijn wij trots op!
Wij hebben diep in ons DNA het verlangen verankerd om onze studenten te voorzien van precies die dingen die je moet weten om als professional aan de slag te gaan in de muziekindustrie. Wij zijn dan ook blij dat veel van onze afgestudeerde studenten ondertussen hun weg hebben weten te vinden en volop bezig zijn in het werkveld.

Wat wij belangrijk vinden

Persoonlijke aandacht en kwaliteit zijn erg belangrijk voor ons. Om dit te garanderen is het voor ons cruciaal dat we werken met kleine klassen zodat er weinig afstand is tussen docent en student. Ook vinden wij het cruciaal dat onze docenten niet alleen inhoudelijk sterk zijn maar ook zelf volop actief zijn in de muziekindustrie. Je krijgt dan ook uitsluitend les van professionals die naast het doceren volop bezig zijn met allerlei producties en muziekprojecten. Bij Volver Sound Academy ga je zogezegd echt ‘in de leer bij de smid’. Wij leren je alles om als zelfstandig producer / sound-engineer aan de slag te gaan, ongeacht je muzikale achtergrond.
De groepen van onze twee-jarige opleiding tot producer / sound-engineer starten steeds in oktober van elk jaar. Onze ondersteunende muziekeducatie trajecten starten meerdere keren per jaar. Kijk voor details onder data. Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek in de studio. Je kunt ook naar een open dag komen! Wees welkom!

Open dagen!

2-jarige opleiding en alle praktijkmodules

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Kenmerkend voor alle opleidingstrajecten en modules van Volver Sound Academy is dat ze zijn ontwikkeld voor mensen die graag als professional aan de slag willen in de muziekindustrie. De kern van ons aanbod wordt gevormd door de 2-jarige deeltijdopleiding tot producer / sound-engineer. De nadruk in dit traject ligt op alle werkzaamheden die te maken hebben met het technisch en artistiek inhoudelijk realiseren van muziekproducties. Kortom, studiowerk. Het spreekt voor zich dat naast kennis van de techniek er ook van je wordt verwacht dat je in staat bent om muzikaal inhoudelijk mee te kunnen denken. Studiowerk is in eerste instantie mensenwerk dus goede social skills zijn zeker ook belangrijk om dit werk als professional te kunnen doen. Het spreekt voor zich dat op al deze fronten de opleiding je verder helpt.

Het werk en denkniveau van de opleiding is HBO-georiënteerd. Er is geen expliciete vooropleiding noodzakelijk. 

Onze praktijkmodules zijn meer gericht op een bepaald aspect van muziekproductie. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan zoals songwriting en het maken van muziek voor reclamedoeleinden of basic training om het gebruik van bepaalde software onder de knie te krijgen.

Zoals eerder gezegd ligt de focus van de opleiding op studiowerk. Toch kan dit traject ook interessant zijn voor mensen die willen gaan werken als livesound-technicus of mensen die bijvoorbeeld meer affiniteit hebben met de organisatorische kant van de muziekindustrie.

Voor alle trajecten geldt dat aanleg voor muziek, motivatie en doorzettingsvermogen cruciaal zijn.

Zit je met een van deze vragen? Neem dan zeker contact op!

Hoe krijgen producers als Butch Vig of Michael Brauer hun unieke sound?
Hoe kan ik leren om een mix overal net zo goed te laten klinken als in mijn studio?
Ik wil betaald worden voor mijn werk als producer, waar vind ik mijn klanten?
Ik wil producties maken die precies aansluiten bij het klankideaal van mijn klant, hoe leer ik dat?
Hoe kan ik mijn apparatuur inzetten zodat mijn opname en mix beter gaat klinken?
Ik wil mijn muziek graag beschermen. Hoe werkt Buma/STEMRA?
Ik wil mijn gehoor trainen, en meer weten over muziektheorie. Waar kan ik dat leren?
Ik merk dat ik muzikale training nodig heb, waar kan ik meer leren over songwriting?
Download 10 gouden mix tips!
Op deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Meer weten