Docenten

Drs. Crip Theeuwes

Docent producing / sound engineer / muziektheorie, algemeen directeur Volver Studio & Volver Sound Academy

Werkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes (1970) in de afgelopen dertig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een heldere idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Het Metropole Orkest, Guus Meeuwis, Laura Jansen, Judith Jobse, Bertolf en Flamenco gitarist Maurice Leenaars om slechts enkelen te noemen. Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is dan ook zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap. Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy waaraan hij als hoofdvakdocent verbonden is.

Jasper Zuidervaart

Docent beat-programming voor The Masters

Jasper Zuidervaart is een Nederlandse producer, sound-engineer, muzikant en songwriter afkomstig uit de regio Rotterdam. Na het afronden van de opleiding muziekproductie aan het Rotterdams Conservatorium heeft hij zich toegelegd op het maken van producties die zowel modern als organisch klinken. Zuidervaart is een producer met een allesomvattende en persoonlijke benadering. Zijn werk richt zich op het hele proces van songwriting, het maken van arrangementen en sound-designs. Daarnaast is Zuidervaart een award winning mixing engineer.

Gedurende het laatste decennium heeft Zuidervaart gewerkt met onder andere Chef’Special, Winne, Kris Berry, Jack & The Weatherman, Celine Cairo, Rilan & The Bombardiers, Teske en Sean Christopher.

Zuidervaart heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder een Gouden Plaat voor zijn werk voor Chef’Special’s One For The Mrs, Birds en Amigo. En een State Award voor Winne Zonder Strijd van de artiest Hip Hop artiest Winne.

Bart Heijnen

Hoofdvakdocent Live-geluidstechniek

Bart Heijnen is een live audio-engineer uit Vlaanderen. Hij volgde een opleiding Audio Engineering aan het SAE Institute in Rotterdam. Van jongs af aan is Bart gepassioneerd bezig met audio en alles wat erbij komt kijken. Bart heeft al meer dan 20 jaar ervaring als audio engineer, zowel in theater- als in live-omgevingen. Met zijn bedrijf Throw a Six specialiseerde hij zich in het bedenken en uitvoeren van band set-ups voor artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart technisch coördinator van het provinciaal theater Dommelhof en het jaarlijkse theaterfestival Theater op de Markt. Graag deelt hij zijn passie met de leerlingen van de live-geluidstechniek klassen.

 

Luister via onderstaande knop naar de Volver Studio podcast met Bart. 

Basil Kühne

Docent songwriting / media music voor The Masters

Kühne is een songwriter, producer en media componist die al ruim 25 jaar dagelijks vol passie en toewijding werkt aan songs en muziekopdrachten voor allerlei media. In samenwerking met verschillende music publishers waaronder Talpa Music Publishing ontwikkelde hij zich tot specialist in het geven van een muzikale identiteit aan artiesten en merken. Zo componeerde hij 12 jaar lang het geluid van NPO 1 wat hij steeds wist te vernieuwen om de kijker aan de zender te blijven binden.

Groot succes had Basil met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde. Hij schreef tracks met DIEDE, Ivan Peroti, Tjeerd Oosterhuis, Laura Jansen, Amber Gomaa, Jennie Lena, Fresku, Shary-An Nivillac, D-Felic, Woordlooiers en vele anderen.

Zijn ervaring en gedrevenheid is de grondslag voor de klassen die hij verzorgt voor Volver Sound Academy. Zijn sterk praktijkgerichte lessen zijn van grote waarde voor eenieder die zoekt naar kennis en inspiratie in muziek.

Luister via onderstaande knop naar de Volver Studio podcast met Basil. 

 

Francis van Dijke

Docent Cubase / docent & docent assistent 2-jarige opleiding & studio manager

Na het afronden van zijn studie live-enginering verschuift zijn interesse naar het werken in de studio. Francis volgt met succes de 2-jarige theoretische basisopleiding van Volver Sound Academy en profileert zich vrijwel direct als toegewijd docenten-assistent. Naast dit werk is Francis hoofddocent van de praktijkgroepen van de studenten van het eerste jaar van Volver Sound Academy, waar hij met enthousiasme de eerste stappen van onze studenten artistiek en technisch begeleidt.

Zijn kennis van Cubase en aanverwanten software blijkt van grote waarde voor de opleiding. Vanaf oktober 2018 gaat hij de praktijkgroep ‘Cubase; basics & beyond’ verzorgen. Francis heeft een onschatbare repertoirekennis en kan bijzonder goed binnen de parameters van een genre produceren.

Hij speelt drums en heeft als specialisatie het artistiek begeleiden van rock producties. Met name zijn benadering in de opname van elektrische rockgitaar is uitzonderlijk goed.

Stijn Hazewinkel

Docent assistent 2-jarige opleiding tot producer / Sound-engineer

Na jaren van platen maken en touren in binnen- en buitenland als songwriter, bassist en zanger, kiest Stijn ervoor om zijn passie voor muziekproductie te volgen.

De kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie aan de Rockacademie blijkt hem verder te helpen in het realiseren van zijn droom om als professional te werken in de muziekwereld. Naast deze studie heeft Stijn ook Communicatie en Concepting gestudeerd. Iets dat hem zakelijk gezien ook zeker heeft geholpen. Uiteindelijk komt al deze muzikale energie samen in zijn beslissing om de twee-jarige producer/sound-engineer opleiding van Volver Sound Academy te gaan doen waar hij al snel tot de hoopvolle nieuwkomers behoort. In deze periode richt hij samen met zijn broer Mark, Haas Recording Studio op waarmee hun droom om een eigen studio te hebben realiteit wordt.

Stijn is sinds 2017 op verschillende niveaus intensief betrokken bij Volver Studio. Zijn bijdrage aan het instituut blijkt van onschatbare waarde. Hij heeft fulltime meegeholpen aan de verbouwing van de nieuwe locatie en doet regelmatig sessies voor de klanten van de studio. Naast zijn werk bij Haas Recording Studio en Volver Studio, is hij assistent docent voor de twee-jarige opleiding van Volver Sound Academy en begeleidt hij de praktijkgroepen van het eerste jaar.

Casper Abeln

Docent assistent 2-jarige opleiding tot producer / sound-engineer

Casper heeft van jongs af aan al twee grote passies: drummen en audio. Als dreumes begon hij zijn drumreis, met zijn eerste lessen op achtjarige leeftijd. In 2015 zette hij zijn professionalisering voort op de Rockacademie in Tilburg waar hij in 2019 afstudeerde. Op de Rockacademie deed hij daarnaast een minor Sound & Music Technology.

Als engineer was Casper betrokken bij allerlei projecten in diversen studio’s waaronder Wisseloord in Hilversum. In de afgelopen jaren drumde Casper bij een groot scala aan bands. Met live hiphop act Massi bereikte hij in 2016 de finale van de Grote Prijs van Nederland en speelde hij in rocktempel Paradiso. Momenteel drumt Casper bij verschillende bands als sessiemuzikant en is hij drummer en live audio-engineer voor de meest geboekte piano act van Nederland ‘De Jongens van Je-weet-wel’. Sinds 2021 is Casper begonnen als docent-assistent voor de twee-jarige opleiding tot producer / sound-engineer bij Volver Sound Academy.

Annemarije de Jong

Docent muziekbeleving The Masters traject | Studenten Coach | Communicatiemedewerker

Annemarije de Jong is ervaren coach/counsellor en muziekproducer i.o. Zij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de verslavingshulpverlening en werkte daar nauw samen met psychologen aan de emotionele en mentale gezondheid van mensen. Zij behandelde honderden mensen met eetverslaving. Zij deed dit individueel en in groepsverband op basis van een door haarzelf ontwikkelde methode. Zij heeft een neus voor het vinden van praktische handvatten en het aanreiken van concrete kaders.

Haar ervaring heeft zij de laatste jaren steeds meer gericht op muziek en op het werk van de muziekproducer. Door een diepgaand onderzoek te doen naar de lichamelijke, emotionele en mentale effecten van muziek op de mens is zij dé specialist binnen Volver Sound Academy als het gaat om de emotionele overdracht van muziek.

Deze kennis deelt zij in de lessen muziekbeleving. Zij heeft al meerdere producers bij Volver de fijne kneepjes van de emotionele overdracht van muziek bijgebracht. Deze lessen maken het werken met muziekbeleving als producer veel tastbaarder en professioneler. Dit kan precies het verschil opleveren tussen een opname die oké is en een écht goede productie.

Check onze graduates!