Locatie

Het gebouw

Het historisch interessante gebouw waar Volver Sound Academy haar opleidingen verzorgt is onderdeel van het rijke industriële verleden van de muziekstad Tilburg. Volver Sound Academy is in 2018 verhuisd naar een voormalige tapijtfabriek en heeft het na anderhalf jaar verbouwen weten om te vormen tot een geweldig inspirerend ‘huis van muziek’.

De totale oppervlakte van ons pand is meer dan 450m2 groot. Hierin hebben wij onder andere twee control rooms, drie recording rooms, een apart klaslokaal en een gezellig podium voor presentaties en evenementen gebouwd. Het akoestisch plan was in handen van Hans Koomans en het interieur ontwerp werd verzorgd door Adole Addotey.

Alles voelt goed aan het pand, de akoestiek is verbluffend en mede door de enorme omvang van het pand zijn de mogelijkheden in het gebruik van de verschillende ruimtes eindeloos. We hebben de industriële sfeer in het ontwerp op allerlei manieren weten te versterken en zijn er ook in geslaagd voldoende ruimte te laten voor nieuwe ontwikkelingen.

De apparatuur

Naast het hoge afwerkingsniveau van het gebouw hebben wij natuurlijk ook een overtuigend pallet aan studio apparatuur. Naast onze cutting edge digitale systemen werken wij veel met een rijk gamma aan zorgvuldig uitgekozen analoge apparatuur. Je vindt hier de beste merken van het allerhoogste professionele niveau. Mooie buizen microfoons, analoge vintage gear en state of the art moderne analoge apparatuur. Wij kunnen dan ook met recht zeggen dat onze studenten een klasse A studio faciliteit tot hun beschikking hebben.

Analoge merken waar onze studenten mee werken zijn onder andere van Solid State Logic (SSL), Cranesong, Neve, API, Tube Tech, Summit Audio en Chandler Audio om maar eens wat merken te noemen. We hebben state of the art microfoons tot onze beschikking van onder andere Josephson, Royer, Microtech Gefell en de fantastische ribbon microfoons van AEA. De monitoring wordt verzorgd door speakers van ATC, B&W, Quested en PMC. Daarnaast werken we met een verscheidenheid aan software van merken zoals Cubase, Sound Toys, Softube en Fabfilter.

100 Top-albums