Lesprogramma

Deeltijdopleiding producer / sound-engineer

Welkom bij Volver Sound Academy: waar creativiteit en vakmanschap samenkomen

Met meer dan 10 jaar ervaring bieden wij hoogwaardig muziekonderwijs met een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk. Daarmee heeft Volver Sound Academy zich gevestigd als een gerenommeerde naam in de muziekindustrie. Ontdek wat de 3-jarige deeltijdstudie tot producer/sound-engineer voor jouw muziekcarrière kan betekenen. Raadpleeg de studiegids voor meer informatie over het curriculum

Gedegen training en tijd voor jouw ontwikkeling

Professional worden in de muziekindustrie vereist gedegen training en tijd, en die tijd bieden wij jou. Onze lessen vinden plaats in onze eigen klasse A studio in Tilburg, waar we je met onze kennis en de beste analoge en digitale apparatuur vanuit diverse perspectieven voorbereiden op een toekomst in de muziekindustrie. No hype, want wij geloven niet in een quick fix.

Voor wie Is de opleiding?

De opleiding tot producer/sound-engineer is boeiend voor iedereen die wil werken in de studio, interesse heeft in radio/TV, of zich wil ontwikkelen als songwriter/beat-programmeur. Of je nu een instrumentale achtergrond hebt of gefascineerd bent door de knoppen in een studio, deze studie is ook geschikt voor muziekliefhebbers zonder professionele ambities die hun kennis serieus willen verdiepen.

Een compleet verhaal & het begin van jouw netwerk

Onze opleiding vertelt het complete verhaal. In een energieke omgeving met gelijkgestemde en ervaren docenten bieden we jou een volledig educatiepakket. De docenten zijn zelf actief in de muziekindustrie en al jaren ervaren professionals. Werk tijdens de opleiding intensief samen met medestudenten en krijg een kijkje in de studiopraktijk, waar muzikanten en songwriters werken aan hun muziek. Er ontstaan door deze combinatie vaak hechte klassen en samenwerkingsprojecten, gedreven door de gedeelde liefde voor muziek.

Praktische informatie

De drie schooljaren bestaan uit 36 lessen per jaar, met sessies van 2,5 tot 3 uur waarin zowel theorie als praktijk aan bod komt. Wekelijks worden de lessen gegeven in Volver Studio, onze professionele opnamestudio in Tilburg. Raadpleeg de Startdata om te zien op welke dagdelen het komende seizoen lessen beschikbaar zijn. Nieuwe groepen starten jaarlijks in oktober, en instromen kan tot half december. Laatkomers krijgen individuele lessen over gemiste stof.

Studiebelasting en traject

Gedurende het jaar zijn er regelmatig tentamens en praktijkopdrachten, met een studiebelasting van ongeveer 10 tot 15 uur per week, inclusief de wekelijkse ontmoetingen in Tilburg. Hierdoor is het goed mogelijk de studie te combineren met werk of andere studies. De opleiding bestaat uit twee fases: een leertraject van twee schooljaren, gevolgd door een bovenbouwtraject van één schooljaar. Het werk- en denkniveau is HBO-georiënteerd, maar ook toegankelijk voor studenten met een MBO-achtergrond. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar we voeren een oriëntatiegesprek om een evenwichtige groepssamenstelling te waarborgen.

Ontdek meer: open dagen, persoonlijk gesprek of proefles

Wil je meer weten over ons programma? Kom dan naar een van onze open dagen of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. In persoonlijke gesprekken is er meer ruimte voor specifieke vragen en advies. Als je interesse hebt in een proefles, laat het ons dan weten. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen bij Volver Sound Academy!

 

Startdata

Deeltijdopleiding producer / sound-engineer
seizoen 2024-2025

2024 Groep 37

 • Leerjaar 1
 • Les 1: maandagmiddag  7 oktober 2024
 • Wekelijks maandmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur
 • Locatie: Volver Studio, Tilburg
 • Hoofdvak docent: C. Theeuwes,
 • Assistent: Francis van Dijke
 • Groep omvang: minimaal 7, maximaal 14 personen
 • Status: 11 plaatsen beschikbaar

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

2024 Groep 38

 • Leerjaar 1
 • Les 1: donderdagavond 10 oktober 2024
 • Wekelijks donderdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur
 • Locatie: Volver Studio, Tilburg
 • Hoofdvak docent: Crip Theeuwes
 • Assistentie: Francis van Dijke
 • Groep omvang: minimaal 7, maximaal 14 personen
 • Status: 12 plaatsen beschikbaar

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kijk onder tarieven voor deelname kosten

Download sample lesmateriaal!