Lesprogramma

Praktijktraining;
Summer/Winter School ‘Come Into The Bubble’

Uitsluitend toegankelijk voor (ex)studenten van de 2-jarige theoretische opleiding

Elke twee jaar organiseert Volver Sound Academy aan het einde van de zomer de zogenaamde Summer School. Daarnaast wordt er bij voldoende aanmelding een soortgelijk traject aangeboden vlak voor kerst; de zogenaamde Winter School. Tijdens een Summer/Winter School werken we voor een periode van 12 dagen samen met een band die de studenten zelf hebben uitgezocht. Het doel van Summer/Winter School is het realiseren van een album-productie. Het is een perfecte manier om te ervaren hoe het is om gedurende langere tijd intensief samen te werken met je collega studenten en de betrokken band. We gaan hiervoor naar een fantastische studiolocatie in de Ardennen en wonen, werken en leven daar de gehele periode. Vooral omdat de studio zo afgelegen ligt zal je ervaren hoe het is om als het ware samen in een bubbel te kruipen. Een bubbel van muziek, techniek en heel veel samenhorigheid.

Summer/Winter School vraagt veel van de deelnemers omdat het een intensief voortraject heeft dat enkele maanden duurt. Deze zogenaamde preproductie fase is er op gericht om het repertoire van de band te perfectioneren en in samenspraak te zoeken naar het te volgen artistiek pad. Summer/Winter School is het ultieme leerprogramma voor elke producer / sound-engineer. Alle aspecten van het werk komen er in tot uiting. Niet gek dus dat het maximaal aantal deelnemers meestal binnen enkele dagen is bereikt.

Wij verwachten weer een Summerschool te organiseren in de zomer van 2024. Op dit moment kun je je nog niet aanmelden voor dit traject.

Programma & planning

  • 12 dagen opname op locatie
  • Intensief voortraject bestaande uit het selecteren van de band, repetitiebezoek, proefopnames in de studio van Volver Sound Academy
  • Maximaal aantal deelnemers: 8 studenten
  • Er gaan minimaal 2 begeleiders mee
  • Prijs is incl. overnachting
  • Kijk onder tarieven voor deelname kosten
  • Summer School is uitsluitend uitsluitend toegankelijk voor (ex)studenten van de 2-jarige theoretische opleiding.
  • Meer weten over de theoretische opleiding.

Leerdoelen

De praktijktraining van Summer/Winter School voorziet in een leercurve die alle denkbare aspecten van het werk van een producer / sound-engineer omvat. Zowel op technisch, muzikaal als psychologisch gebied krijgt de student de kans te leren en te ervaren. Summer/Winter School is het meest intensieve praktijktraject dat Volver Sound Academy te bieden heeft.

Kijk onder tarieven voor deelname kosten
Kijk onder data voor startdata en beschikbare dagdelen