Lesprogramma

Deeltijdopleiding Live-geluidstechniek

Leer door kennis en doen!

Wil jij als professional aan de slag in de wereld van live-geluidstechniek? De deeltijdopleiding Live-geluidstechniek biedt een gedegen theoretische basis en geeft je tegelijkertijd de kans om deze kennis direct in de praktijk toe te passen. De praktijk is immers de beste leerschool.

Ons opleidingstraject, dat één schooljaar duurt, bestaat uit 32 lessen die plaatsvinden op maandagen. Check hier voor de aanvangstijd van het komend schooljaar. Deze opleiding geeft je een stevige basis voor een succesvolle carrière in de live-muzieksector. Wij geloven in de kracht van praktijkervaring.

Wij bieden verschillende stage mogelijkheden waarin je onder begeleiding van ervaren professionals dat wat je in de klas geleerd hebt direct kunt toepassen. Dit geeft je een enorme voorsprong omdat je direct aan de slag kunt in allerlei real-life situaties. Direct meekijken en zelf achter de knoppen dus.

Of je nu nieuw bent in dit vakgebied of al enige ervaring hebt, ons programma is zo ontworpen dat iedereen kan aanhaken. Voor iedereen die al voldoende basiskennis heeft is er de mogelijkheid eventueel later in het jaar in te stromen. Mocht je hier vragen over hebben, neem gerust contact met ons op.

Wie ben jij?

 • Ben jij iemand die de dynamiek van live muziek omarmt en een passie heeft voor muziek en techniek?
 • Droom je ervan de mengtafel te bedienen in een zaal vol enthousiast publiek?
 • Overweeg je een carrièreswitch om je passie na te jagen?
 • Werk je al met artiesten en wil je je live-geluidstechnische vaardigheden naar een hoger niveau tillen?
 • Werk je met tape-acts of speel je in een band en wil je schitteren in live-uitvoeringen?
 • Werk je bij een poppodium of live-muzieklocatie en wil je je kennis uitbreiden?

In al deze gevallen sluit onze deeltijdopleiding live-geluidstechniek aan bij jouw doel.

Wat kun je verwachten?

De lessen worden gegeven op HBO-niveau, maar we verwelkomen ook studenten met een MBO-achtergrond. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Mocht je later in het jaar willen instromen omdat je al flink wat voorkennis hebt, dan kan een toelatingstoets worden afgelegd. Als je hiervoor slaagt dan kun je halverwege het studiejaar instromen.

De opleiding Live-geluidstechniek biedt een super informatief, zeer praktijkgericht programma voor iedereen die een flinke stap wil zetten in de Live-geluidstechniek. Stap deze wereld in en ervaar hoe het is om echt te leren hoe alles werkt.

Het spreekt voor zich dat je les krijgt van onze beste docenten. Onze hoofdvak docent Bart Heijnen deelt graag zijn passie voor het vak en put uit een schat aan ervaring. Al velen jaren werkte hij met allerlei artiesten.

Bij Volver Sound Academy staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Net als velen met jou zal je je hier dan ook snel thuis voelen.

Lijkt je de deeltijdopleiding Live-geluidstechniek wel wat? Ontvang meer informatie tijdens onze open dagen of neem contact op voor een persoonlijk gesprek. Tijdens zo’n gesprek kunnen we specifieke vragen beantwoorden en advies geven.

Startdata

Live-geluidstechniek
Seizoen 2024-2025

2024 Groep 2

 • Les 1: maandagavond 7 oktober 2024
 • Wekelijks maandagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur
 • Locatie: Volver Studio, Tilburg
 • Hoofdvak docent: Bart Heijnen & Francis van Dijke
 • Groepsomvang: minimaal 7, maximaal 16 personen
 • Status: 12 beschikbaar

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kijk onder tarieven voor deelname kosten